Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Aktuelt

Lettere å kombinere jobb og studier

4. sep. 2019

-Vi hilser forslaget om å endre reglene i Lånekassen for at det skal bli økonomisk lettere å kombinere jobb med studier velkommen, sier Sigurd Harstad, som er leder for Tekna Student.

Det er gledelig å se at det også innføres tilleggslån for de under 30, slik at alle studenter med barn under 30 også kan få nødvendig støtte.  

Forslaget om å endre reglene i Lånekassen for at det skal bli økonomisk lettere å kombinere jobb med studier, vil koste 41 millioner kroner, skriver Aftenposten.

– Det er godt dokumentert i to offentlige utredninger at økonomien er en hindring for å ta videreutdanning kombinert med jobb, sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) til avisen.

Tilleggslån

Helt konkret foreslår regjeringen å innføre et særskilt tilleggslån på inntil 100.000 kroner per undervisningsår til voksne over 30 år som vil ta høyere utdanning eller fagskoleutdanning. Tilleggslån for å ta videregående blir på inntil 50.000 kroner.

Studenter og elever med barn kan få slike tilleggslån selv om de er under 30 år, men da bare inntil 50.000 kroner per undervisningsår.

Den samlede rammen for tilleggslån er på 200.000 kroner, halvparten for dem som skal ta videregående. Reglene om ettergivelse i takt med oppnådde studiepoeng og grader vil ikke gjelde for tilleggslån, skriver Aftenposten. Regjeringen foreslår også å heve aldersgrensen fra 45 år til 50 år for når tilgjengelig studielån blir redusert. Grensen for fullt tilbakebetalt studielån blir økt fra 65 år til 70 år.

Les også