Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Aktuelt

- Etterlyser mer kompetanse i helsenæringen

11. juni 2019

Tekna deltok tirsdag 11. juni i stortingshøring om helsemeldingen. – Vi trenger mer kompetanse i helsenæringen, sier Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg.

- Viktig næringsutvikling innen helse kan og skal skje i samarbeid med det offentlige helsevesen. Men det er et stort behov for kompetanse knyttet til innovasjon og utvikling av tjenestene, ikke minst i kommunesektoren, sier Randeberg.

 

Hun påpeker at forskere og gründere som går inne i kommunesektoren ofte må drive opplæring av kommunens ansatte om de ordninger som finnes og de muligheter som foreligger for å få til et godt forskningssamarbeid med tilstrekkelig finansiering og gode rammevilkår.

 

- Kommunene må rustes kompetansemessig for å få til et økt samarbeid og flere prosjekter på kommunalt nivå. Det er også behov for økt kompetanse på helsenæring og ikke bare tradisjonelle næringer hos utekontorene til Innovasjon Norge, sier Randeberg.

 

Kapital, enklere regelverk og flere sterke fagmiljøer

Andre innspill fra Tekna om helsemeldingen er behovet å sikre gründere tilgang til såkorn- og risikokapital. Det bør også komme på plass bedre løsninger for sertifisering og godkjenning av teknisk utstyr, som etter Teknas mening er for komplisert i dag. Tekna støtter også arbeidet med å få på plass flere verdensledende forskningsmiljøer i Norge.

 

Les også