Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Nærbilde av en løvestatue med Stortinget i bakgrunn

Politisk

Fornøyd med kompetansepakke til permitterte og arbeidsledige

Publisert: 3. apr. 2020

- Tekna er positive til at kompetansetiltak nå løftes frem som en viktig løsning på utfordringene både bedriftene og vi som samfunn opplever. Vi er samtidig opptatt at vi må lempe på regelverket for dagpenger slik at permitterte kan studere, sier Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg.

 - Permitterte som selv ønsker å bidra til å komme tilbake i jobb ved å heve sin kompetanse, må få mulighet til å gjøre det uten å bli straffet med kutt i dagpenger. Det forutsetter vi at kommer på plass når regjeringen tildeler midler til flere studieplasser på universitet og høyskoler, Jeg er spent på programmer som her blir styrket, sier Lise Lyngsnes Randeberg.

Tekna-presidenten mener en styrking av ordningen med bransjeprogrammer kan bidra til å løse noen av utfordringene, men påpeker at det er viktig at disse også omfatter gruppene med høy utdanning.

- Tekna er glad for at programmet vi er med på innenfor fornybar energi/kraft er blant de som får tildelt midler. Det er også positivt med styrkingen av nettbasert opplæring i en ny digital hverdag. Tekna bidrar gjerne til å etablere gode nettbaserte tilbud til permitterte og arbeidsledige, sier Randeberg.

Les også