Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Aktuelt

Foreslår å ruste opp fornybare ressurser

30. sep. 2019

Kraftskatteutvalget har lagt fram forslag for å få kraftselskapene til å gjøre samfunnsøkonomisk lønnsomme investeringer. – Det er positivt med tiltak for å utvikle fornybare vann- og vindkraftressurser, sier Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg.

Kraftskatteutvalget har mandag 30. september lagt fram forslag som har som ambisjon å gi kraftselskapene insentiver til å gjennomføre samfunnsøkonomisk lønnsomme
Investeringer.

- Tekna ønsker velkommen dette viktige arbeidet for å oppruste og utvikle våre fornybare vann- og vindkraftressurser. Verdien av våre fornybare ressurser kan bli høyere, og det blir større verdier å fordele, sier Randeberg.

En stor del av norsk vannkraft ble bygget ut mellom 1950 og 1990. Det vil i årene fremover være behov for betydelige reinvesteringer i eldre kraftverk, og utvalget påpeker at det kan være potensiale for investeringer i mer fleksibel produksjonskapasitet.

- Tekna er positiv til å fjerne hindringer for nødvendige investeringer i våre vannkraftverk, og vil involvere Teknas organisasjon for å utforme vårt endelige høringssvar på utvalgets forslag.

Les også