Fantasi og teknologi på Oslo Skaperfestival

Fredag 7. og lørdag 8. september inntar oppfinnerne, kunstnerne, hackerne og hjemmemekkerne Deichman Hovedbiblioteket. Det er duket for en eventyrlig feiring av vitenskap og skaperglede.

Festivalen er gratis og åpen for alle. På programmet står foredrag, kurs, verksteder og show, og skapere fra hele Norge stiller ut sine oppfinnelser.
Blant de mange høydepunktene er Koka Nikoladze som viser frem sine Reodor Felgen-aktige musikkinstrumenter, trønderne fra Hackheim som viser frem sitt 3D-printede selvgående monster, og de unge oppfinnerne av det magiske magnetspillet Magination som står klare til å snu opp-ned på alt du trodde spill og lek kunne være.

Skap selv!

- Noe av det beste ved Oslo Skaperfestival er å få sjansen til å skape selv, og det blir det flust av muligheter for, sier Jon Haavie ved Oslo Vitensenter/Teknisk Museum.
På festivalen kan du prøve deg som smed, bygge elektroniske småkryp, lage ditt eget slim, skape om gamle billedbøker til flotte bokmerker og pop-up-kort, og mye, mye mer.
På scenen blir det foredrag om alt fra skaperbevegelsen i Norge og hvordan man bygger sin egen tall bike, til hvordan skaping finner veien inn på skoler og ungdomsklubber.

- Vi tror på at lek og eksperimentering er veien til en dyp og autentisk forståelse av verden rundt oss, og Oslo Skaperfestival byr på akkurat det. Denne festivalen bidrar til å øke interessen for vitenskap, forskning, realfag og matematikk. Disse feltene vil være avgjørende for fremtiden vår, sier Roger Antonsen i Norway Makers.

Inspirasjon og skaperglede

Dette er tredje gang Oslo Skaperfestival går av stabelen på Deichman Hovedbiblioteket. Oslos biblioteksjef Knut Skansen gleder seg til å gjenta suksessen fra 2016 og 2017.
- Deichmans bibliotek rundt om i Oslo er steder for inspirasjon og skaperglede, og Oslo Skaperfestival er en fantastisk feiring av nettopp dette. Under festivalen vil vi også dele erfaringer med folk fra andre bibliotek for å finne ut hvordan vi alle best kan bidra til den levende skaperkulturen vi ser i Norge i dag, sier Skansen.
- Skaperfestivalen handler om å inspirere barn og voksne til å lære noe nytt gjennom å lage noe eget. Ny teknologi er nøkkelen til å løse mange av utfordringene vi møter i dag innen klima, energi, helse og samferdsel, og da trenger vi kreative møteplasser, sier generalsekretær Ivar Horneland Kristensen i Tekna, som er en av samarbeidspartnerne til festivalen

Skaping for barn og unge

På fredag strømmer 400 elever fra ungdoms- og videregående skoler til festivalen.
- Det er vi spesielt glade for. For barn og unge betyr det enormt mye å kunne bruke hendene og hjernen til å skape fysiske ting, og på Oslo Skaperfestival finner de inspirasjon til å gjøre akkurat det, sier Jon Haavie.
På lørdag utvides også festivalen med Barnas Skaperfestival, som er spesielt tilrettelagt for de yngste.

Om Oslo Skaperfestival

Oslo Skaperfestival lages av Deichman Hovedbiblioteket, Norsk Teknisk Museum og Norway Makers i samarbeid med Tekna, Nasjonalt senter for realfagsrekruttering, Naturfagsenteret og Sparebankstiftelsen DnB.
Festivalen foregår fra klokka 10 til klokka 17 fredag 7. og lørdag 8. september på Deichman Hovedbiblioteket, Arne Garborgs plass 4, Oslo.

Se program her >>

Publisert: 6. september 2018