Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Aktuelt

Enighet mellom Tekna og NHO om ny Hovedavtale

27. nov. 2018

- Den nye avtalen er ikke noe kvantesprang, men vi har fått inn viktige endringer vedrørende drøftingsbestemmelser, lønnssamtaler og særlig uavhengige stillinger, sier forhandlingsleder i Tekna David Mannes.

Tekna kom natt til 27. november til enighet med NHO om ny Hovedavtale, etter lange og krevende forhandlinger.

- Vi er fornøyde med å ha kommet til enighet om ny avtale, som sikrer medlemmene et godt avtaleverk for de neste to årene. Det nye avtalen er i stor grad en videreføring av den gamle. Vi kom ikke så langt som vi ønsket, men vi har fått gjennom endringer som gjør at vi mener avtalen er blitt bedre, sier Mannes.

Han peker på at lønnssamtalen er styrket som rettighet og verktøy, og at drøftingsbestemmelsene for daglig drift er styrket.  

- I den nye avtalen har den enkelte ansatte rett til en lønnsbegrunnelse. Dette stod ikke eksplisitt i den gamle avtalen. Den nye avtalen bør også gjøre de tillitsvalgtes arbeid lettere, ved at drøftingsbestemmelser for daglig drift er styrket, sier Mannes.

Han er også positiv til at den nye avtalen skjerper den generelle praktiseringen av særlig uavhengig stillinger.

- Alt for mange havner i dag i en slik stillingskategori, selv om de ikke har noe der å gjøre. Derfor er det viktig for oss å få på plass et klarest mulig avtaleverk som regulerer bruken av slike, sier han.

Hovedavtalen gjelder for alle Teknas 21 700 medlemmer i NHO-området, og regulerer samarbeidet mellom partene. Avtalen varer fram til 2020.

Du finner den nye Hovedavtalen på tillitsvalgtnettet ca 5. desember.

Les også