Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Aktuelt

Enighet mellom Akademikerne og KS Bedrift

15. mai 2019

Akademikerne og KS Bedrift ble i går kveld enige om lønnsoppgjøret 2019.

Også LO-K, YS-K og Unio kom til enighet med KS bedrift om bedriftsoppgjøret. Det økonomiske resultatet i de sentrale forhandlingene er i tråd med frontfagets ramme på 3,2 prosent. Det er ikke sentrale føringer i de lokale forhandlingene for Akademikernes medlemmer. 

- For oss har det vært viktig at det ikke er noen sentrale føringer og at all lønn for våre medlemmer forhandles lokalt. Vi er fornøyd med resultatet, sier Akademikernes forhandlingsleder Sonia Monfort Roedelé.

Lokale forhandlinger

For ansatte med sentral lønnsdannelse ble det gitt et generelt tillegg på kroner 6 200 eller 1,45 prosent. I tillegg ble enkelte garantilønnsnivåer hevet for fagarbeider og fagarbeider med fagskole. Alle sentrale tillegg har virkning fra 1. mai 2019. Akademikernes medlemmer forhandler lokalt i den enkelte bedrift i dette tariffområdet.

Det er også enighet om at resultatet fra kommuneoppgjøret om offentlig tjenestepensjon skal gjelde for Bedriftsavtalen når resultatet foreligger. Dette oppgjøret er gått til mekling med frist for enighet 23. mai kl. 24. 

KS Bedrift er en arbeidsgiver- og interesseorganisasjon for lokale og regionale samfunnsbedrifter og representerer om lag 500 kommunalt eide bedrifter i en rekke bransjer. Årets tariffoppgjør var et såkalt mellomoppgjør der man forhandlet om lønn og lønnstillegg.  

Les også