Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Aktuelt

Elever fra Steigen i Oslo

31. jan. 2019

- Vi takker for sponsormidlene som gjorde det mulig for oss å delta i årets Skandinaviske First Lego League finale i København. Vi setter stor pris på deres bidrag og de mulighetene det har gitt oss!

Bodø avdeling har mottatt et takkebrev fra 9. trinn på Steigenskolen Leinesfjord.

Brevet kan lastes ned her. Teksten er gjengitt nedenfor:

Lørdag 1. desember var 10 elever og 2 lærere fra Steigenskola i Oslo, for å representere Salten, og Norge, i den Skandinaviske First Lego League (FLL) finalen. Elevene har jobbet med prosjektet flere ganger i uken på skolen siden september når det ble klart at de skulle delta i årets FLL. Elevene har jobbet i tre ulike grupper; teknologi, forskning og markedsføring.

 

Teknologigruppa har arbeidet med a bygge en robot, samt å programmere denne, for å kjøre konkurranse på robotbane med ulike hindringer. Team Steigen Space Eagles vant finalen i robotkjøring, i den regionale finalen på i 10. november.

 

Forskningsgruppa har jobbet med et forskningsprosjekt, hvor problemstilling, bakgrunnsundersøkelser og løsning egenhendig er utarbeidet av elevene. I årets konkurranse har elevene arbeidet med utfordringer mennesket møter på når de må leve, bo og jobbe i verdensrommet. Elevene har forsket på temaet og kommet frem til at en av de største utfordringene for astronauter som må oppholde seg lenge i verdensrommet er tap av bein- og muskelmasse. For å redusere tap av bein- og muskelmasse hos astronautene har elevene utviklet en drakt med integrerte treningsstrikker slik at astronautene får kontinuerlig belastning av musklaturen, og slik forhindrer tap av muskelmasse. Elevene har kalt drakten SP.Eagle suit.

 

Den tredje gruppa har jobbet med å markedsføre laget i fra Steigen og å skaffe sponsormidler. Blant annet har de laget en promoteringsfilm for SP.Eagle suit og snakket med ulike fagpersoner som kunne bidra til å promotere og videreutvikle drakten.

 

Steigen Space Eagles vant Championsprisen i sin regionale finale i Bodø, og vant dermed også muligheten for å representere Salten i den skandinaviske finalen i First Lego League i Oslo. Laget ble ikke nominert til noen priser i Oslo, men gjorde en upåklagelig innsats og var flotte ambassadører for skolen, Steigen og Salten.

 

Vi takker for sponsormidlene som gjorde det mulig for oss å delta i årets Skandinaviske First Lego League finale i København. Vi setter stor pris på deres bidrag og de mulighetene det har gitt oss!

 

Med vennlig hilsen 9. trinn, Steigenskolen Leinesfjord