Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Alt klart for Verdens vanndag

18. mars 2019

Fredag 22. mars er Verdens vanndag. Et spennende seminar arrangeres i Forskningsparken i Oslo. Tekna er med!

Hvordan vi skal sikre vann og hygiene til alle er temaet denne gang. Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein, Kirkens Nødhjelps generalsekretær Lisa Sivertsen og noen av Norges og Sveriges fremste eksperter på vann, hygiene og sanitær kommer.

Globalt er ca. 850 millioner mennesker uten tilgang til rent drikkevann og ca. 950 millioner mennesker er uten tilgang til fullverdige sanitærløsninger. FNs bærekraftsmål 6 har som formål å sikre bærekraftig vannforvaltning og tilgang til vann og gode sanitærforhold for alle.

Gjennom prinsippet "leaving no one behind" ønsker FN å sikre at marginaliserte personer, grupper, regioner eller land ikke faller gjennom bærekraftsmålenes nettverk. Leaving No One Behind handler derfor på godt norsk om hvordan vi kan sikre at «vann og hygiene til alle» blir virkelighet også for marginaliserte grupper.

Se video om årets tema

 

UN Water, koordineringsorganet for vannspørsmål innen FN, har tatt fram mye spennende bakgrunnsinformasjon som finnes på worldwaterday.org

Seminaret retter seg mot deg som er interessert i hvordan verdenssamfunnet og Norge best kan sikre at vannrettigheter og rettigheter til sanitære løsninger kommer alle til del. Særlig ønsker vi studenter velkommen.

Se programmet for arrangementet her.

Les også