Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Gruppebilde av mange kvinner

Aktuelt

10 Tekna-kvinner blant Norges fremste teknologer

Tekst av Haakon Bruusgaard 7. mars 2019

Norges 50 fremste tech-kvinner ble kåret på kvinnedagen. Statsminister Erna Solberg åpnet showet, og hele ti av vinnerne er medlemmer i Tekna!

– Jeg er glad for å ha blitt valgt ut som en blant 50 dyktige tech-kvinner i Norge. Det betyr at jobben jeg gjør blir lagt merke til og har en betydning for flere, sier Maria Bartnes, som til daglig jobber som forskningssjef innen informasjonssikkerhet og programvareutvikling i SINTEF.

Hun mener det er viktig å synliggjøre kvinner som lykkes i næringslivet.

– Dette gjør at jeg blir enda mer synlig som rollemodell for andre i faget, og for unge jenter som står foran studie- og yrkesvalg. Slike kåringer er viktig for å både vise fram og styrke mangfoldet innen ulike næringer, sier Bartnes.

– Gode forbilder

Bartnes er en av 50 kvinner som på den internasjonale kvinnedagen ble plukket ut, da Abelia og kvinnenettverket ODA kåret de 50 fremste tech-kvinnene i norsk næringsliv, for tredje år på rad, Formålet er å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse i næringslivet, og statsminister Erna Solberg kastet glans over arrangementet.

– Dette er tredje året på rad vi gjennomfører denne kåringen, og hvert år får vi frem gode forbilder. I år er intet unntak, sier Kristine Næss, styreleder i ODA og Chief Customer Officer i Amesto Solutions.

Hun får støtte av Håkon Hauglie, administrerende direktør i Abelia.

– Å utvikle og ta i bruk ny teknologi er både avgjørende for å møte våre største samfunnsutfordringer, og for å utvikle det næringslivet vi skal leve av i Norge fremover. Til den jobben trengs problemløsere av begge kjønn, sier Hauglie.

Tekna godt representert

Tekna, som organiserer over 77 000 teknologer og realister med mastergrad eller mer, er godt representert blant vinnerne. Hele 10 av kvinnene er medlemmer..

– Det er flott at vi  løfter fram de beste kvinnene innen teknologi på selveste kvinnedagen. Ny teknologi er en viktig del av løsningen på de største utfordringene vi må løse de neste tiårene, enten det er snakk om klima, helse, samferdsel eller energi. Da trenger vi de flinkeste folkene, uansett kjønn, sier generalsekretær i Tekna Line Henriette Holten.DSC00844.jpg

Hun er fornøyd med at Tekna er godt representert på listen over toppteknologer.

– Det er gledelig at hele 10 av vinnerne er Tekna-medlemmer. Vi har en sterk vekst blant kvinner hos oss, og blant de yngste medlemmene nærmer vi oss 50 prosent kvinneandel. Teknologi er definitivt ikke lenger en guttegreie, sier hun.

Her er Tekna-medlemmene som er blant de fremste tech-kvinnene i Norge:

Anne Lise Waal

Daglig leder

Attensi

Astrid Undheim

VP, AI lab i Trondheim

Telenor ASA

Camilla Amundsen

Divisjonsdirektør

Telenor Norge

Camilla Tepfers

Partner

InFuture

Elin Borrebæk

Digital direktør

BI

Elisabet Line Haugsbø

Senior Cyber Security Engineer

DNV GL

Ingeborg Øfsthus

CTO Technology

Telenor Norge

Maria Bartnes

Forskningssjef

SINTEF digital

Marianne Storsul

Program manager

Evry

Tonje Foss

Regionsdirektør

Atea

Les også