Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Gruppebilde av mange mennesker med Tekna klær på som rekker hender i luften og smiler til kamera

Aktuelt

1.mai i koronaåret: – Fagforeninger mer relevant enn noensinne

1. mai 2020

Fagforeninger og trepartssamarbeidet er helt avgjørende i krisetid, sier Tekna-president Lise Lyngnes Randeberg. Nå strømmer nye medlemmer til foreningen.

Tekna har opplevd en sterk vekst den siste tiden. Foreningen passerer snart 83 000 medlemmer, og antallet ordinære medlemmer som strømmer til er større enn noen gang.

– Krisen har vist tydeligere enn noen gang at fagforeninger har en avgjørende rolle i arbeidslivet. Alle ønsker smidige prosesser og raske beslutninger i en slik situasjon vi er oppe i nå. Skal vi komme oss gjennom tidenes permitteringsbølge på en best mulig måte, er vi avhengige tett dialog mellom politikere, arbeidstakere og arbeidsgivere. Vi må sikre at spillereglene følges, forutsigbarhet, rask omstillingsevne og fortsatt tillit, sier Randeberg.

Lise Lyngsnes Randeberg
Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg

Hun påpeker at arbeidstakere og tillitsvalgte har vist ansvar, og at det har vært avgjørende for å sikre legitimitet til de vanskelige beslutningene som er tatt på arbeidsplasser og av myndigheter.

– Permitteringer, nedbemanninger og konkurser er ramme alvor, både for den enkelte, virksomhetene og for fellesskapet. Det er nå spillereglene og fellesskap trengs for å skape omforente løsninger og enighet om tøffe beslutninger. Vi oppfordrer derfor til en ekstra innsats for at arbeidstakere organiserer seg sier Tekna-presidenten.

– Tror på fortsatt vekst

Lise Lyngsnes Randeberg tror koronakrisen og oljekrisen er med å forsterke behovet for teknologisatsing i samfunnet, og hun vil jobbe hardt for at Tekna fortsatt skal vokse fremover.

– Teknologi og realfag vil bli stadig viktigere, og virksomhetene etterspør i økende grad slik kompetanse. Skal vi møte utfordringene vi står ovenfor innen helse, klima, energi og samferdsel blir våre medlemmer avgjørende. Dette skal Tekna være med å legge til rette for, sier Randeberg.

Les også

Relaterte kurs og arrangementer