-Gleder meg til å bli kjent med folk i Tekna

Monica Tjelmeland (41) har sin første dag som direktør for samfunnspolitikk i Tekna i dag.

Hun kommer fra jobben som leder av politisk avdeling i Venstres stortingsgruppe.

– Det er utrolig spennende fortsatt å drive med politikk, men samtidig komme inn i et tungt fagmiljø. Jeg gleder meg til å bli kjent med folk i Tekna, uttalte Tjelmeland til Teknisk Ukeblad da ansettelsen ble kjent for en tid tilbake. -Nå har jeg lyst til å bidra til å løfte teknologene i Tekna fram i samfunnsdebatten, sier hun.

Tjelmeland, som er utdannet jurist, har hatt en solid politisk karriere. I tillegg til jobben som leder av politisk avdeling for Venstres stortingsgruppe, har hun blant annet vært rådgiver på Stortinget i flere år, og vært leder av Unge Venstre fra 2001 - 2003. Hun har også vært politisk nestleder i Oslo Venstre 2008 -2010, og sekretær for Venstres programkomite i 2015-2017.

Brenner for nyskaping

- Jeg brenner for innovasjon og nyskaping, og opplever at Tekna-medlemmene har de mest spennende løsningene på fremtidens utfordringer innenfor både helse, samferdsel, energi og klima. Teknologi er helt avgjørende for å gjøre samfunnet mer bærekraftig, og jeg vil gjerne bidra til at teknologene blir en enda sterkere stemme i samfunnsdebatten, sier Tjelmeland.

Generalsekretær Line Henriette Holten er svært glad for at Tekna nå får en erfaren og dyktig politiker med på laget som kan bidra med å forme, tydeliggjøre og fremme organisasjonens politikk.

Som en moderne fagforening med sterke faglige tjenester og nettverk representerer Tekna 78 000 teknologer og realister med høyere utdanning innen teknisk- naturvitenskapelige fag.

Publisert: 3. juni 2019